Ik maak websites die zelf bij te houden zijn.

Geplaatst: 5 jaar geleden

Intro: Bereik van uw website vergroten door social media

Uiteraard hebben we al onze websites zo geoptimaliseerd dat we met al onze focustermen op 1 staan binnen google. Maar hoe krijg ik nu bezoekers buiten google om? Binnen dit artikel wil ik het met u hebben over verschillende vormen van social media en het gebruik hiervan.

Social media is het antwoord op uw vraag. We komen het zelfs in recames op tv tegen. “Like ons nu op facebook”. Het voordeel van social media is dat u heel erg gericht naar uw doelgroep kunt werken.

Wat voor een soorten social media kennen we?

Er zijn vele soorten en ze blijven komen. We kennen allemaal Facebook en Twitter, maar wist u dat bijvoorbeeld Youtube ook een zeer groot sociaal medium is?

Laten we het voor nu eens bij deze 3 houden. Hoe mooi zou het zijn om deze te kunnen gebruiken ter ondersteuning van uw website? Zie het als uw eigen nieuwssysteem.

Manieren van inzet

Hoe u uw social media inzet is afhankelijk van het doel van uw website. Bedenk dus van te voren goed wat u de mensen wilt overbrengen en wat voor een soort bezoekers u naar uw website wilt lokken. De boodschap in uw bericht maakt of breekt uw idee! Content is koning wordt ook wel eens gezegd.

Facebook

Een webwinkel zou er over na kunnen denken om mensen te belonen door te “sharen” en te “liken”. Een blog, zoals deze bijvoorbeeld, zou er voor kunnen kiezen om mensen op te roepen tot een discussie. Zo vraag ik straks aan het einde van dit artikel, dat ik erg benieuwd ben naar jullie manieren van social media gebruik!

Twitter

Ik moet eerlijk bekennen dat ik privé geen Twitteraar ben. Binnen het bedrijfsleven echter wel. Ik vind het heel erg handig om bedrijven te volgen (WordPress). Zo blijf ik op de hoogte en weet ik waar ik over kan schrijven. Kijken naar anderen kan enorm veel inspiratie opleveren. Een andere invalshoek kan zijn om een korte sneak-peak online te zetten. U weet nu al dat u na het lezen van dit bericht vol met ideeën zit. Gooi het alvast op twitter en beloof uw volgers het artikel. Zorg dat u exclusief bent op uw social media. Samenvatting geven mag, maar val niet in herhaling.

Youtube

Wellicht het meest interessant omdat deze nog niet heel veel gebruikt wordt. Zelf ben ik er onlangs op gewezen. Wanneer u een website heeft in bijvoorbeeld recensies is het leuk om deze eens voor de camera te doen. U bereikt een heel andere groep met mensen via Youtube en binnen uw website is het een zeer interessant ondersteunend middel voor uw tekst.
Probeer ook eens een tutorial op video uit te werken. Met een goede webcam is al ver te komen.

Implementatie

U heeft zich nu lekker ingelezen betreft het gebruik van social media. Ik heb er bewust voor gekozen om de implementatie pas in het volgende artikel te bespreken, zodat u nu lekker alles kan laten bezinken. Ik ben benieuwd wat voor een ideeën u heeft en hoe u uw social media gebruikt!


Some HTML is OK