Ik maak websites die zelf bij te houden zijn.

Geplaatst: 5 jaar geleden

Jaartal Copyright automatisch aanpassen

Copyright automatisch aanpassen

Nooit meer zelf aanpassen

Ik vind het slordig wanneer ik een (actieve) website bezoek en ik zie dat de footer van een ander jaar komt, vraag ik me toch af of de content nog relevant is voor het tijdstip dat ik de website bezoek.

Automatische Copyright

Gelukkig is het mogelijk om het jaartal van je copyright vanzelf aan te passen. Op deze manier overtuigen de bezoeker van onze website dat de website bijgehouden wordt.

Door middel van php

Php wordt gebruikt binnen de templatefiles van onze WordPress websites. Copyright wordt vaak geschreven in de footer, welke te vinden is als footer.php.

© <?php echo date(‘Y’); ?> – “Jouw websitenaam”

Een leuke toevoeging kan het volgende stukje code zijn. Hier hoef je zelfs je websitenaam niet in te vullen, deze haalt hij zelf op uit wat je hebt opgegeven bij je opties.

© <?php echo date(‘Y’); ?> – <?php bloginfo(‘name’); ?>

 

Door middel van HTML

Veel (premium) thema’s kennen tegenwoordig een “Theme Options” pagina. Deze maken het makkelijker om zaken te configureren, zo ook een footertekst. Echter is probleem dat in deze regels geen PHP, maar vaak alleen maar HTML te gebruiken is.

<script type=”text/javascript”>
var today = new Date();
document.write(today.getFullYear());
</script>

Ik hoop dat jullie dit een boel tijd scheelt. Als er nog vragen, opmerkingen of onduidelijkheden zijn lees ik die graag terug in de reacties.


Some HTML is OK