Ik maak websites die zelf bij te houden zijn.

Geplaatst: 5 jaar geleden

Meer Facebook likes in 3 stappen

3 tips om de kans tot het krijgen van meer likes te vergroten

Ik wil meer likes!

Iedereen wil meer likes op zijn page. Een groter bereik betekend meer mensen die jouw bericht lezen. Zelf ben ik de laatste tijd veel actief met Facebookgroepen en staan er al een aantal successen op mijn naam. Mijn doel is om mijzelf op zo veel mogelijk plekken te laten zien, zodat mensen een binding krijgen met mij en mijn bedrijf. De reden dat ik zo veel mogelijk likes wil? Elk bedrijf is wel eens op zoek naar een website of een stuk promotie, mijn doelgroep is dus erg groot en erg gevarieerd. Wat is jouw motivatie?

Entertainment

Mensen zitten voor hun lol op Facebook. Wees dus niet altijd zakelijk op je page of groep, daar hebben we Linked-In voor. Denk eens aan om een leuke plaatje te plaatsen. Inspelen op de actualiteit is iets wat men aanspreekt, een voorbeeld voor een reisbureau: “Geen goede sneeuw te vinden in Sotsji? Bij ons boek je de perfecte wintersportvakantie.”

Een voorbeeld van een bedrijf dat het in mijn ogen goed doet is “Thuisbezorgd”, zoek ze maar eens op op Facebook en bekijk de foto’s. Je moet van de humor houden, maar ik denk dat het een groot deel van de doelgroep aan spreekt

Website en Facebook samen

Ik merk dat bij veel bedrijven de uitstraling van de website en Facebook erg ver van elkaar liggen. Het is niet de bedoeling dat je focussed op 1 deel, maar dat je de 2 naadloos samen laat werken. Plaats af en toe een berichtje op je Blog en deel dit op Facebook. Maak een scoop op Facebook naar je volgende Blogitem! Een likebox is ook geen verkeerd idee. Hier zijn vele plugins voor te vinden.

Betaalde Advertenties

Een mogelijkheid is om te adverteren op Facebook. Dit kan erg interessant zijn als je nog niet zoveel likes hebt en je het moeilijk vind om zelf je doelgroep te bepalen. Meer informatie over het adverteren op Facebook vind je hier.

Persoonlijk zou ik eerst zelf vaststellen wat je doelgroep is, en daar op in spelen. Ik weet voor mijzelf dat mensen naar mij toe komen als ze een website willen, maar hoe krijg ik mijn potentiële klanten binnen? Door ze mogelijkheden te bieden om hun bedrijf straks te promoten! Die kleine extraatjes kunnen er wel voor zorgen dat jij die ene klant binnen trekt.

Ik denk dat je met dit artikel al heel veel informatie hebt om te verwerken in jouw Facebook en website. Wil je een unieke actie opzetten op Facebook maar weet je niet zo goed hoe? Je kan altijd contact met mij opnemen om samen tegen een sterke prijs iets neer te zetten.


Some HTML is OK