Ik maak websites die zelf bij te houden zijn.

Geplaatst: 5 jaar geleden

Waarom is een blog belangrijk?

Een blog bijhouden is belangrijk

Klant is koning

Een uitspraak die elke ondernemer wel kent. Je wil je klant net dat beetje extra bieden zodat hij bij jou blijft en niet naar de concurrent stapt. Een leuke manier om deze uitspraak op afstand door te zetten is door het bijhouden van een blog.

Geef je bedrijf een gezicht

Door te bloggen creëer je een gezicht voor jouw bedrijf. Je kan schrijven naar jouw eigen smaak. Op deze manier is een stuk makkelijker voor een potentiële klant om in zee te gaan met een bedrijf, omdat hij een keuze kan maken in uitstraling.

Zorg voor extra content

Een zeer belangrijke reden voor het bijhouden van een blog, is zoekmachine optimalisatie. Het is belangrijk dat je gevonden wordt op google.

Veel websites hebben statische tekst op hun website. Ik hoor mensen wel eens zeggen dat dit precies is wat ze willen, want hun informatie veranderd niet veel en het is precies wat de klant wil lezen. Echter, Google vind het erg interessant als jij regelmatig wisselt van content. Eigenlijk heel logisch toch? Op deze manier ziet google dat het een levende website is, waar bezoekers echt iets aan hebben.

Begin met bloggen!

Een mooie manier van het bieden van wisselende content op je website is door een blog op te zetten. Schrijf artikelen over onderwerpen die je klanten aan gaan. Ik probeer bijvoorbeeld zo veel mogelijk informatie te geven hoe men hun bedrijf op de digitale kaart kunnen krijgen.

Blog eens bij anderen.

Een leuke tip binnen het bloggen is om eens een artikel te schrijven op een ander blog, of een ander blog te laten schrijven bij jou!

Actualiteiten

Iets waar ik misschien wel elk bericht over schrijf is “Actueel blijven”. Het is belangrijk dat jouw klant kan zien dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in jouw branche. Dit biedt vertrouwen. Door een discussie op te roepen kunnen mensen zelf ook hun mening geven over een bepaald onderwerp. Wellicht kom je op deze manier zelf ook tot nieuwe inzichten.

Toon je expertise

Met opscheppen over wat je kan bereik je niks. Laat je klanten zien wat je kan. Kom je tegen iets aan waar iemand een vraag over had, of kom je zelf een zeer interessant stuk informatie tegen, deel het. Gratis en voor niets! Mijn bericht “Jaartal Copyright automatisch aanpassen” is ontstaan terwijl ik dit voor mijn eigen blogs wilde doen. Ik besloot dat het interessant was om er een artikel over te schrijven, omdat anderen er misschien ook wat aan kunnen hebben.

Blijf jezelf

Blijf op jouw manier schrijven, dit is de reden dat men het interessant vinden om jouw berichten te lezen. Als je deze simpele tips toepast op jouw website en je blog-items deelt op Social Media zal je zien dat er meer mensen naar je website komen.

Ben jij al om? Plaats een reactie met daarin jouw blog, ik ben benieuwd!


Some HTML is OK