Ik maak websites die zelf bij te houden zijn.

Geplaatst: 5 jaar geleden

Wat is WordPress?

Ik krijg regelmatig de vraag wat WordPress nou precies is en wat de voordelen en de nadelen zijn. Reden voor mij om eens een artikel te schrijven over dit geweldige systeem. Onlangs werd bekend gemaakt dat 19% van het internet op WordPress draait. Dit is nogal wat!

Wat kan WordPress?

WordPress is een CMS (Content Management System). Dit is te vergelijken met een tekstverwerker, maar dan voor uw website. Binnen een CMS kunt u uw hele website beheren. Denk hierbij aan teksten, afbeeldingen, uiterlijk, mailverkeer. Het is een systeem dat in de jaren heen erg is gegroeid dankzij zijn open-source community. Er wordt veel voor dit CMS ontwikkeld en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Sinds een paar jaar gebruik ik WordPress voor alle websites die ik op zet. Het CMS is een zeer volwaardig product dat er voor zorgt dat de website goed staat. In de loop van de jaren heb ik ook veel veranderingen gezien in dit CMS en heb ik veel bijgeleerd. Een kleine opsomming van de voor en nadelen:

Aantal WordPress WebsitesVoordelen van WordPress

 

Gebruiksvriendelijk WordPress werkt intuïtief. Voor beginners is het al vrij eenvoudig om een website bij te houden!
Continue ontwikkeling WordPress komt regelmatig met updates voor het CMS. Deze zijn met 1 klik op de knop te installeren!
Functionaliteit Er is een zeer groot aanbod van zogenoemde plug-ins. Deze bieden extra functionaliteit aan uw website. Denk hierbij aan contactformulieren en fotoalbums.
Open Source U bent niet afhankelijk van een ontwikkelaar die de zaken bepaald. Mist u een functie kunt u deze toe (laten) voegen, u bent baas over het systeem.
Compatibiliteit In een wereld waar men online is op meerdere apparaten moet het er overal goed uit zien. Binnen WordPress is het mogelijk om met “Responsive” thema’s te werken.
Vindbaarheid De technologie achter WordPress is zeer aantrekkelijk voor uw google-ranking. Zelfs websites die niet geoptimaliseerd zijn worden zeer goed geïndexeerd!
Kosten Omdat uw niet betaald voor het ontwikkelen van het CMS betaald u alleen voor uw specifieke wensen.

 

Nadelen van WordPress

 

Snelheid Uw website kan traag worden als u veel verschillende plug-ins gebruikt.
Onderhoud WordPress heeft onderhoud nodig omdat de updates niet vanzelf door worden gevoerd. Ook plug-ins vereisen updates!
Veiligheid WordPress wordt steeds populairder, zo ook voor hackers om op zoek te gaan naar beveiligingslekken

 

Hoe ga ik om met de nadelen van WordPress?

In de afgelopen jaren heb ik dit CMS zien groeien van een medium om blogs op te bouwen, tot een volwaardig medium om een website op te bouwen. Zo heb ik zelf veel ontwikkelingen meegemaakt, maar ook gecreëerd! Er ontstaat altijd wel een trend waar op ingespeeld dient te worden. Op dit moment zijn “Responsive” thema’s en grote “Sliders” enorm in de trek.

Snelheid

Door gebruik te maken van caching zorgen wij dat uw website zo snel mogelijk blijft. Zo ook met mijn eigen website. Zoals u kunt zien duurt het maar even voordat de website al volledig weergegeven wordt.

Onderhoud

Onderhoud biedt ik als een aparte dienst aan. Websites die hier gebruik van maken worden wekelijks gecontroleerd op updates van zowel Plug-ins als WordPress. Indien nodig maken wij ook back-ups zodat u nooit wat kwijt kan raken.

Veiligheid

Met trots kan ik vermelden dat nog nooit 1 van mijn websites “gehacked” is en dat hou ik graag zo! Ik beheer mijn websites met uiterste zorgvuldigheid en zorg dat nergens verouderde plug-ins en/of methodes gebruikt worden.


Some HTML is OK