Een term die veel voorbij komt als ik vrienden en kennissen op een verjaardag vertel wat ik nou precies doe, is affiliate marketing.

Voor velen een onbekende term, vandaar dat ik er graag meer over vertel.

Affiliate Marketing houd in het kort in dat jij iets voor iemand (online) promoot en wanneer daar een verkoop in gerealiseerd wordt, jij daar een commissie voor krijgt van de productaanbieder.

“Peter heeft een eigen eBook en verkoopt deze. Anne promoot deze en krijgt bij elke verkoop een percentage van de opbrengst”

Je kan je voorstellen dat wanneer je hier serieus mee bezig gaat je een waardevolle website om een product heen kan maken. De verdiensten lopen soms wel op tot 25 euro per gerealiseerde verkoop. Niet gek dus dat er steeds meer mensen zijn die deze manier van (bij)verdienen willen proberen.

In de afgelopen jaren heb ik in samenwerking met anderen veel kennis opgedaan omtrent Affiliate Marketing en ben ik mij gaan ontplooien tot web developer binnen de Nederlandse affiliate marketing wereld. Op deze manier kan ik mensen helpen en sturen met hun affiliatie website.

Ik geloof dat er zeer veel kansen liggen op dit gebied van marketing en ben dus zelf zeer actief met het opzetten van dergelijke websites. Steeds meer klanten zijn er ook in geïnteresseerd en willen dat ik hun help met hun start binnen deze manier van online geld verdienen.

Benieuwd naar de mogelijkeden?

Omdat er voor elke doelgroep of niche wel iets te promoten is, kan affiliate marketing voor jou ook erg interessant zijn. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je direct advies in het starten van je eigen website?